Northern Territory

2109860846 e18e650cf9 o

Om du är ute efter att uppleva den verkliga outbacken (ödemarken) i Australien, ska du besöka Northern Territory.

Northern TerritoryDetta enorma område sträcker sig från de tropiska skogarna i norr till det torra och röda ökenlandskapet mitt i landet. Med urgammalt aboriginskt kulturarv och nationalparker uppförda på UNESCO:s världsarvslista bjuder Northern Territory på verkligt unika upplevelser.

Darwin och Kakadu

Längst upp i norra Australien ligger Darwin, huvudstaden i Northern Territory. Många anser att det är den stad som har den största kulturella mångfalden i hela Australien. Runt staden har det tropiska klimatet skapat ett varierat och spännande landskap, med kraftig regnskog, lodräta bergväggar med brusande vattenfall, långa slingrande floder och en fantastisk flora och fauna.

Kakadu är den största nationalparken i Australien och täcker ett område på runt 19.000 kvadratkilometer med våtmarker, floder, regnskog, slättland och berg. Kakadu har status som världsarvsområde på grund av det kulturella värdet och det unika djurlivet. I mer än 50.000 år har aboriginerna bott i detta område och på många platser i parken kan man se välbevarade klippmålningar. Kakadu är berömt för sin rika flora och fauna med ett unikt fågel- och djurliv.

Alice Springs och Uluru/Ayers Rock

ta1076818pMitt i Australien ligger den världskända lilla staden Alice Springs. Den är inkörsport till den kända klippformationen Uluru/Ayers Rock, men Alice Springs har även mycket att erbjuda i sig själv. Här ligger the Royal Flying Doctor Service, som via flyg och helikopter ger läkarhjälp åt dem som bor utspridda på de enorma boskaps-farmarna, the School of the Air som ger undervisning via radio till barn och ungdomar i ett område större än många europeiska länder – världens största klassrum.

Alice Springs är en naturlig utgångspunkt för utflykter till områdets många klippor och raviner, och då kanske först och främst Australiens mest berömda landmärke – Uluru/Ayers Rock. På ett platt rött slättlandskap mitt i öknen ligger denna 600 miljoner år gamla jättesten, 348 meter hög och 9,4 km i omkrets. Den är en av världens mest kända naturskapta underverk och har också stor andlig betydelse för aboriginerna.

Fem måsten:

 • Uluru, jättemonoliten som kanske är Australiens mest berömda landmärke och de 36 små runda klipporna Kata Tjuta precis intill
   
 • Kakadu, en orörd vildmark med aboriginska klippmålningar och ett myllrande fågel- och djurliv
   
 • Katherine Gorge, ett spektakulärt område med djupa raviner och stora forsar
   
 • Devils Marbles, en rad gigantiska stenkulor och ett märkligt geologiskt fenomen precis vid Tennant Creek
   
 • Alice Springs, den världskända lilla staden mitt i landet och en perfekt utgångspunkt för att utforska Australiens röda centrum

Kontakta oss för mer information och bokning

Bilder från Northern Territory

Klicka för en större bild:

2016 australasiaSe vår Oceanien katalog

PDF - 39 mb

Språk: Engelska

Klicka här eller på bildet för att öppna kataloget i PDF-format.

Högerklicka och välj "Spara som... / Save as..." för att ladda ner till din maskin.