New South Wales

sydney opera house 1

New South Wales har mycket mer att erbjuda än bara storstaden Sydney.

New South WalesCirka två timmar bilresa västerut ligger den vackra, skogsklädda bergskedjan Blue Mountains och ytterligare västerut stora får- och spannmålsfarmar. I söder ligger New South Wales outback med gruv- och konstnärsstaden Broken Hill. I norr ligger höglandet New England. Mest populär är nog ändå delstatens långa kustlinje, med en rad små semesterorter med kilometerlånga sandstränder och härliga surfvågor.

Sydney

soh city skylineSydney är Australiens största stad med över 5 miljoner invånare. Få städer har ett så eftertraktat läge, ett så behagligt klimat och så många stränder som Sydney. Förstahandsintrycket är spektakulärt, antingen man från flygfönstret ser staden breda ut sig omkring Port Jackson med Blue Mountains i fjärran eller om man kommer sjövägen in i hamnen, där operans vita tak går i ett med fritidsbåtarnas segel. Även om staden är stor så är centrum relativt kompakt och lätt att hitta i. Sydney är en utpräglad internationell stad – här finns nästan alla världens nationaliteter representerade.

Ett besök i operahuset är obligatoriskt, även en promenad i the Rocks – området där de första nybyggarna slog sig ner. Man bör också se Darling Harbour och en båttur i hamnen, antingen med någon av alla de färjor som trafikerar hamnen eller en vattentaxi. Sydney har en 9 mil lång kustlinje och längs denna ligger inbjudande badstränder på rad. Ta en buss till välkända Bondi Beach, eller ta färjan till Manly om du vill ha lite mer plats runt badlakanet.

Blue Mountains

blue mnt three sisters viewing pointBortsett från några få nakna klippor är Blue Mountains täckt av skog. Att de inte heter "de gröna bergen" beror på att oljan i eukalyptus-träden ger bergssidorna ett blåaktigt skimmer, samtidigt som solen får oljan att förångas i ett blåaktigt dis. På våra guidade turer till området är du nästan garanterad att få uppleva något av djurlivet här, bl.a. vilda kängurur.

En bit norr om Sydney ligger Hunter Valley. Dalen är det äldsta vindistriktet i Australien och några av de bästa vinerna i världen produceras här. Det finns ett tjugotal vingårdar i området och hos de allra flesta är man välkommen på ett smakprov eller tre. Några har också restaurang och erbjuder övernattning.

Fem måsten:

 • Sydney, storstaden med ett fantastiskt läge, operahuset, ett behagligt klimat, fina stränder och en otroligt vacker hamn
   
 • Blue Mountains, en skogsklädd bergskedja precis väster om Sydney med klippformationen De tre systrarna
   
 • Hunter Valley, det äldsta vindistriktet i Australien och ett populärt rekreationsområde precis norr om Sydney
   
 • Port Stephens, en liten by omgiven av fina sandstränder och ett rikt marint djurliv
   
 • Broken Hill, den tidigare gruvorten i New South Wales outback som nu är mer känd för sitt konstnärsliv

Kontakta oss för mer information och bokning

Bilder från New South Wales

Klicka för en större bild:

2016 australasiaSe vår Oceanien katalog

PDF - 39 mb

Språk: Engelska

Klicka här eller på bildet för att öppna kataloget i PDF-format.

Högerklicka och välj "Spara som... / Save as..." för att ladda ner till din maskin.