Australien

Australien är ett av världens mest fascinerande länder,  med torra öknar, frodiga regnskogar, spännade storstäder och en unik dykvärld.

08331215medium

Segla runt i Whitsundays eller surfa längs guldkusten. Upplev regnskogen i norr, som är lika gammal som dinosaurierna, eller se solen gå ner över Western Desert. Valet är ditt och möjligheterna är oändliga.

Missa inte:

Sydney:
Australiens äldsta och största stad, som har ett pulserande nattliv, bra shopping och fina stränder. Ta en tur till Bondi Beach, upplev operahuset, ta båten till Manly Beach eller hoppa på en dagstur till Blue Mountains.

Melbourne:
Multikulturell stad med en blandning av gammalt och nytt. Det finns över 3000 restauranger, barer och cafeer där du kan njuta av atmosfären. Du kan shoppa, ta en matbit i Fitzroy eller njut av en öl i St. Kilda. Denna stad har allt!

Ayers Rock:
Uluru, jättemonoliten som kanske är Australiens med berömda landmärke.

Great Barrier Reef:
Världens största korallrev med ett otroligt varierande och färgstarkt liv under vattnet. Snorkling, dykning och segling är några av aktiviteterna.

Great Ocean Road:
Kustvägen från Melbourne till Adelaide som går längs flotta surfstränder, skogsklädda bergssidor, dramatiska klippor och mysiga landsbygder. Här hittar du de 12 apostlar.

Whitsundays:
Airlie Beach är en gateway till den solfylte regionen av 74 öar där bara 8 av dessa är bebodda. Missa inte den berömda Whitehaven Beach och njut av solnedgången över det kristallklara vattnet.

Ring oss på 0771 47 48 50, eller maila oss så hjälper vi dig med din resa.

Fakta om Australien

 

Befolkning: 22.300.000
Språk: Engelska och 20 aboriginska språk
Valuta: Australien Dollar (AUD)
Elektricitet: 220/240V. Behöver adapter
Tidskillnad: +10 östra, +9.30 centrala, +8 västra
Landskod: +61
Visum: Alla måsta ha 3 månaders turistvisum
Klimat: Tre klimatzoner, tropiskt i norr, subtropisk mitt i och tempererat i syd. Sommar från december till mars och vinter från juni tili augusti.
Besta tid att resa: Det finns inte någon dålig tidpunkt att besöka Australien, norr är bäst på vintern och syd är bäst på sommaren. Temperaturen kan variera från 50 grader i norr på sommaren till 15 grader i syd på vintern.

Klimat i Australien

Nyfiken på hur medeltemperaturen och nederbörden är i Australien? Klicka på bilden för att se en större version.

Du kan också öppna klimat tabellen i PDF-format.

New South Wales

New South WalesNew South Wales har mycket mer att erbjuda än bara storstaden Sydney. Cirka två timmar bilresa västerut ligger den vackra, skogsklädda bergskedjan Blue Mountains och ytterligare västerut stora får- och spannmålsfarmar. I söder ligger New South Wales outback med gruv- och konstnärsstaden Broken Hill. I norr ligger höglandet New England. Mest populär är nog ändå delstatens långa kustlinje, med en rad små semesterorter med kilometerlånga sandstränder och härliga surfvågor.

Läs mer: New South Wales

Queensland

QueenslandFå platser i världen har en så mångfacetterad natur som Queensland. Därför är det kanske inte så underligt att hela fem områden anses som så viktiga att de står på UNESCO:s lista över platser med oersättligt kultur- eller naturvärde – det så kallade världsarvet.

Läs mer: Queensland

Northern Territory

Northern TerritoryOm du är ute efter att uppleva den verkliga outbacken (ödemarken) i Australien, ska du besöka Northern Territory. Detta enorma område sträcker sig från de tropiska skogarna i norr till det torra och röda ökenlandskapet mitt i landet. Med urgammalt aboriginskt kulturarv och nationalparker uppförda på UNESCO:s världsarvslista bjuder Northern Territory på verkligt unika upplevelser.

Läs mer: Northern Territory

South Australia

South AustraliaSouth Australia är en av de torraste delstaterna i Australien. Hela den norra delen är stekhett öken- och stäppland och här ligger Australiens största saltsjö. I söder är det emellertid annorlunda, inte minst på grund av Murray River – Australiens största flod - och landskapet präglas av jordbruk, då först och främst vingårdar. Mer än hälften av landets vinproduktion sker här. Längst ned i söder slår böljorna från Södra Ishavet in mot sönderrivna klippor.

Läs mer: South Australia

Victoria

VictoriaVictoria är den minsta delstaten i Australien. Förutom storstaden Melbourne kan Victoria erbjuda 32 naturparker, gamla historiska platser och Australiens vackraste kustväg – The Great Ocean Road. Den mäktiga Murray River utgör gräns mot New South Wales och här kan man t.ex. slappna av på däcket på en gammal hjulångare. På vintern kan man åka skidor i Victorias berg Snowy Mountains.

Läs mer: Victoria

Western Australia

Western AustraliaWestern Australia är den största delstaten i Australien och täcker nästan en tredjedel av hela landet. Området är ungefär lika stort som hela Västeuropa. De allra flesta invånarna bor i huvudstaden Perth och i det sydvästra hörnet av delstaten. Resten är Australiens ”vilda västern”, ett glest befolkat pionjärland där man i huvudsak lever av gruvdrift, boskapsskötsel och turism.

Läs mer: Western Australia

Tasmanien

TasmanienTasmanien eller "Tassie" som ön ofta kallas, är åtskild från det australiensiska fastlandet av det 20 mil breda sundet Bass Strait. Detta är en vacker och sparsamt befolkad ö. Naturen på Tasmanien är mycket omväxlande. Där finns allt från djupa, gröna regnskogar och höga fjäll med brusande floder i den mellersta och sydvästra delen av ön, till jordbrukslandskap med vingårdar, gröna ängar, vita sandstränder och små mysiga byar i öst.

Läs mer: Tasmanien

2016 australasiaSe vår Oceanien katalog

PDF - 39 mb

Språk: Engelska

Klicka här eller på bildet för att öppna kataloget i PDF-format.

Högerklicka och välj "Spara som... / Save as..." för att ladda ner till din maskin.