Välj en sida

Costa Rica

Destinationer

Costa Rica

Landets namn kan översättas till ”den rika kusten” – ett namn som bärs med stolthet.

Med kustlinje till både Karibiska havet och Stilla havet förstår du varför det här är landet med ”den rika kusten”. Kritvita sandstränder på både öst- och västkusten är en av anledningarna till den extraordinära semesterupplevelsen, där vattenaktiviteter givetvis ligger på förstaplats. Men oroa dig inte, Costa Rica har även fantastiska upplevelser om man åker inåt landet.

I likhet med många av de andra länderna i Centralamerika är vulkaner, regnskog och ett fantastiskt djurliv något av det du möts av om du väljer att ta dig till Costa Ricas inland. Gröna kullar, täta skogar och älvar slingrar sig så långt ögat kan se, något som gör både ziplining och rafting till populära aktiviteter. Vill du uppleva något utöver det vanliga rekommenderar vi att du utforskar någon av de många vulkanerna på nära håll. Du känner dig plötsligt väldigt liten och obetydlig när du står vid foten av ett brummande monster som plötsligt kan börja spy ut lava…

Arenal-vulkanen. Foto: Mark Gabrenya

Bilder

Testa på rafting i Costa Rica.

I Manuel Antonio National Park.

Costa Rica är ett frodigt land. 

I Costa Rica finns ett exotiskt djurliv. 

En färgglad tukan.

Våra resor i Costa Rica

Nedan hittar du en blandning av våra resor där Costa Rica utgör antingen
hela eller delar av resan. Kontakta oss om du vill veta mer!

Explore Costa Rica

Explore Costa Rica

National Geographic upplevelseresa i Centralamerika 14 dagar - från 18 900 kr Costa Rica är ett litet land, men det betyder inte att det råder brist på äventyr.
läs mer
Språkkurs i Costa Rica

Språkkurs i Costa Rica

1 vecka - från 4 100 kr Lär dig spanska i vackra Manuel Antonio, på surfstället Tamarindo eller i huvudstaden San José. Du kan välja mellan standardkurs, privatkurs och en kombinationskurs med spanska och volontärarbete.
läs mer
Complete Costa Rica Ways

Complete Costa Rica Ways

Busspass i Centralamerika 15 dagar - från 9 290 kr Drömmer du om att leva livet i Costa Rica? Då behöver du inte leta längre, det här busspasset är som gjort för dig.
läs mer
Quick Utila Ways

Quick Utila Ways

Busspass i Centralamerika 12 dagar - från 4 995 kr Lockar ruiner och häftiga vulkaner? Då är det här busspasset något för dig.
läs mer
Panama to Nica Ways

Panama to Nica Ways

Busspass i Centralamerika 19 dagar - från 12 890 kr Upplev en spännande del av Centralamerika. Allt från ö-paradiset San Blas till zipline-äventyr i Monteverde och dagstur på Lake Nicaragua.
läs mer
Mayan Warrior Ways

Mayan Warrior Ways

Busspass i Centralamerika 19 dagar - från 12 900 kr Upplev spännande destinationer som Cancún, Caye Caulker, Leon, Monteverde och San José.
läs mer
Guacamole Ways

Guacamole Ways

Busspass i Centralamerika 47 dagar - från 24 900 kr Är Centralamerika den stora drömmen? Det här busspasset inkluderar stopp i Panama, Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Guatemala, Belize och Mexiko.
läs mer
Best of Central America

Best of Central America

Upplevelseresa i Centralamerika 33 dagar - från 21 950 kr Från antika ruiner till aktiva vulkaner – följ med på den här upplevelseresan för att upptäcka det spännande Centralamerika.
läs mer
Tico Ways

Tico Ways

Busspass i Syd- och Centralamerika 21 dagar - från 15 900 kr Vill du kombinera norra Sydamerika och södra Centralamerika? Varför inte bege dig ut på en spännande resa mellan Bogotá, Colombia och San José, Costa Rica.
läs mer
Isla Caribe Ways

Isla Caribe Ways

Busspass i Centralamerika 39 dagar - från 18 500 kr Ute efter en fartfylld semester? Testa det här busspasset som tar dig från Mexiko via Belize, Guatemala, Honduras, Nicaragua och Costa Rica till Panama.
läs mer
Volcano Trail

Volcano Trail

Upplevelseresa i Centralamerika 17 dagar - från 11 800 kr Från ett kristallklart blått hav fullt av liv, till tropiska regnskogar och djungelmusik. Res genom Guatemala, Honduras, Nicaragua och Costa Rica tillsammans med andra backpackers.
läs mer

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål.
Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Använd formuläret nedan eller ta kontakt med en av våra resespecialister direkt.

Vill du veta mer

Vill du veta mer om Costa Rica?

Skicka ett meddelande till oss så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Sending

Anna Dahl

Resespecialist
anna@statravel.no
Tfn: 0771 47 48 50

Synne Christensen

Resespecialist
synne@statravel.no
Tfn: 0771 47 48 50

Jenny Bjurenvall

Resespecialist
jenny@statravel.se
Tfn: 0771 47 48 50