Välj en sida

BOENDE

Vi rekommenderar att du bokar boende för de första nätterna innan du åker. Det kan kännas lite oroligt att komma till ett nytt land efter en lång flygresa och inte veta var du ska gå efter passkontrollen. Speciellt om du landar sent på kvällen eller natten.

Vi rekommenderar också att du bokar de första nätterna när du ska resa vidare till en ny destination. Särskilt om du har en lång flygresa genom flera tidszoner och är trött på grund av jetlag. Tips från några som har varit med om det: det är inte roligt att gå gata upp och ner i städer under kvällstid och inte veta var man ska. Du behöver inte boka mer än en eller två nätter, för att du kommer snabbt att lära känna staden som du befinner dig i.

Beroende på resebudget väljer de flesta att bo på hostel och dela rum med andra. Ofta blir det billigare ju fler man är som delar rum. Det finns resmål där man kan bo billigt för en liten peng, men generellt sett går pris och standard hand i hand. Om du reser med en typisk backpackerbudget, borde du leta efter billigt boende. Då kan du istället fylla dina dagar med roliga aktiviteter och härliga kvällar på stan.

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål.
Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Kontakta oss