Välj en sida

Utforska Indien och Nepal

National Geographic upplevelseresa i Asien

Utforska Indien och Nepal

Indien och Nepal – 17 dagar

Den här äventyrliga resan ger dig stora upplevelser och oförglömliga ögonblick.
Under 17 fantastiska dagar får du uppleva norra Indiens berömda Golden Triangle
och lära känna hjärtat av den nepalesiska kulturen.

Utforska Taj Mahal, bli välkomnad av Rajasthans förtrollande färger, tillbringa en natt på ett buddhistiskt kloster och träffa några av de modiga kvinnorna från SASANE. SASANE är ett utbildningsprogram där före detta offer för människohandel utbildas till advokatassistenter.

Resan inkluderar komfortabelt boende, leds av en kunnig engelsktalande reseledare
och passar de allra flesta.

Det är även möjligt att delta på kortare varianter av den här resan:

Dag 1–8 (endast Indien): från 9 600 kr per person
Dag 9–17 (endast Nepal): från 15 800 kr per person

Kontakta oss för mer information om du är intresserad av någon av dessa resor.

Utforsk India og Nepal

Resfakta

Pris: från 27 700 kr per person i dubbelrum.

Kontakta oss för priser i enkelrum.

Priset inkluderar:

 • Transfer vid ankomst
 • Hotell (14 nätter), Heritage Hotel (1 natt), Monastery Guesthouse (1 natt)
 • 16 frukostar, 4 luncher och 5 middagar
 • Guidad tur i Old Delhi, Katmandu, Bhaktapur och Pata Durbar Square
 • Besök till Taj Mahal, Baby Taj och Agra Fort
 • Utflykt till Fatehpur Sikri och Abhaneri stepwells
 • Besök till Swayambhunath
 • Guidad vandring och jeepsafari i Chitwan nationalpark
 • Båttur på Pokhara Lake och vandring till World Peace Pagoda
 • Inrikesflyg
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter

Höjdpunkter:

 • Taj Mahal
 • Promenera på Delhis bakgator och guidas av före detta gatubarn
 • Chitwan nationalpark
 • Genomgång av gammal traditionell vävkonst
 • Lära dig att laga nepalesiska momos (dumplings)

Exklusivt med National Geographic Journeys:

 • Sång vid soluppgången i Neydo kloster
 • Övernattning i ett buddhistiskt kloster
 • Genomgång av gammal traditionell vävkonst
 • Besök hos SASANE
 • Besök i en av traktens byar
 • Möte med en lokal historiker

Priset inkluderar inte:

 • Flygresa t/r Sverige–Indien/Nepal
 • Övriga måltider
 • Valfria aktiviteter
 • Visum
 • Reseförsäkring och resevaccinationer
 • Dricks till guider och chaufförer

Resplan

Dag 1: Delhi
Resan startar i Delhi. Transfer från flygplatsen till hotellet är inkluderat med hjälp av Women on Wheels, ett projekt som stöttas av G Adventures. Om du anländer tidigt kan du tillbringa dagen med att utforska Delhi, men missa inte gruppmötet på kvällen. Då träffar du de andra resenärerna i gruppen och reseledaren, som ger er mer information om den kommande resan. Kika gärna i hotellets reception för infomötets exakta tidpunkt.
Dag 2: Delhi – Agra

Börja dagen med att upptäcka Delhis bakgator tillsammans med en guide, som är knuten till New Delhi Streetkids Project. Det är en organisation som stöttas av G Adventures. Som före detta gatubarn kan vår lokala guide ge oss en riktig inblick i hur livet utspelar sig här. Senare utforskar vi Old Delhi tillsammans med vår reseledare, innan vi kör till Agra på eftermiddagen.

Beräknad restid:
Delhi–Agra: 3–4 timmar

Dag 3: Agra

Vi tillbringar dagen bland höjdpunkterna i Agra; Taj Mahal, Agra Fort och Baby Taj. Här har du ett gyllene tillfälle att bocka av ännu en upplevelse på din Bucket List – att besöka Taj Mahal. Taj Mahal är ett av världens sju underverk, vars ikoniska arkitektur är synonymt med mogulriket. Det lät byggas av mogulhärskaren Shah Jahan som ett bevis på kärleken till hans fru, Mumtaz Mahal. Det vackra marmormausoleet lockar varje dag besökare från hela världen.

När vi är nöjda här går turen vidare till Agra Fort, där vi får en guidad rundvandring. Palatset är byggt i röd sandsten och vit marmor, och är precis som Taj Mahal ett mästerverk från mogulriket. Ett av de viktigaste slagen i det indiska upproret 1857 skedde vid denna fästning.

Vi avslutar med ett besök till Baby Taj, ett mausoleum som nästan påminner om ett stort smyckeskrin. Baby Taj byggdes före Taj Mahal, och var en gåva från drottning Nur Jahan till hennes far Mirzā Ghiyās Beg.

Dag 4: Agra – Jaipur

Idag kör vi till den ”rosa staden” Jaipur. På vägen stannar vi till i de övergivna mogulstäderna Fatehpur Sikri och Abhaneri. Den sistnämnda har en av Indiens största och djupaste stepwells (trappbrunnar).

Beräknad restid:
Agra–Jaipur: 5–6 timmar

Dag 5: Jaipur
Jaipur är huvudstad i Rajasthan och en av Indiens viktigaste städer när det kommer till kulturhistoria. Vi besöker Amber Fort där du får uppleva hinduisk och muslimsk arkitektur. Du kommer också att få upptäcka City Palace och Hawa Mahal (Palace of the Winds) samt få lyssna till en lokal historiker som berättar om andlighet, sociala seder och traditioner i Indien.

Är du intresserad av Bollywood eller indisk film? Ta en sväng till biografen Raj Mandir för att se en äkta Bollywoodfilm. Atmosfären, energin och inte minst ljudvolymen här måste bara upplevas!

Dag 6: Jaipur – Sawarda

Vi kör vidare till byn Sawarda, där vi ikväll kommer att bo i ett ”heritage home”. När vi utforskar den här byn är det nästan som att resa tillbaka i tiden. Här kommer vi möta gamla, unga, lärare och representanter för byn. Samtalen med befolkningen spänner mellan allt från hur urbaniseringen påverkar livet i byn, fördelar och nackdelar av informationsteknik och modernisering samt traditionella seder. Byn ligger ca 60 km utanför Jaipur och har vackra tempel som är tillägnade olika religioner, inklusive ett unikt Sikhtempel.

Beräknad restid:
Jaipur–Sawarda: 1 timme

Dag 7: Sawarda – Delhi

Idag kör vi tillbaka till Delhi. Er guide kommer gärna med förslag på restauranger till kvällens middag. Några av resenärerna har sitt sista stopp i Delhi, så en avskedsmiddag är kanske på sin plats?

Beräknad restid:
Sawarda–Delhi: 6 timmar

Dag 8: Delhi – Katmandu
Katmandu väntar, så hoppa på flyget och du är framme innan du anar det! Tillbringa gärna dagen med att lära känna den här vackra staden. På kvällen är det välkomstmöte för de nya resenärerna i gruppen, som avslutas med en gemensam middag. En fantastisk kulinarisk upplevelse väntar; en 6-rättersmiddag på Krishnarpan. Den här restaurangen serverar underbart god lokal mat!
Dag 9: Katmandu

Idag ska vi utforska Katmandu! Dagen börjar med ett besök vid Boudhanath Stupa, en av världens största buddhistiska helgedomar, och den kungliga staden Bhaktapur. Vi fortsätter vidare till ”Sisterhood of Survivers”, där vi lär oss att laga nepalesiska momos (dumplings). Njut av en traditionell lokal lunch och lyssna till en föreläsning med en av kvinnorna som har blivit advokatassistent via SASANE.

Under dagen besöker vi även Chhing Lhome, som har ett nära samarbete med National Geographic. De arbetar för att bevara gamla vävningstraditioner i Övre Mustangregionen, genom ”Himalaya Indigenous Society”.

Dag 10: Katmandu – Pharping
Om du vill kan du starta dagen med en flygtur över Mount Everest! Senare utforskar vi Patan Durbar Square innan vi kör vidare till Pharping för en unik övernattning i ett buddhistiskt kloster. Lär dig mer om det lokala livet här av munkarna. Vi har också chans att få vara med på en privat mässa och en bönestund. När du väl är här, varför inte meditera tillsammans med munkarna eller strosa runt i den närliggande byn?
Dag 11: Pharping – Kurintar

Idag går vi upp tidigt. Du vill inte gå miste om soluppgången från klostret samtidigt som munkarna i bakgrunden gör sina dagliga morgonrutiner. Därefter kör vi vidare till Kurintar, där vi tar oss till nattens boende till fots. Här kommer vi att bo i en avskilt belägen lodge vid Trishuliflodens kant. Koppla av vid poolen eller gå en promenad i de fina omgivningarna.

Dag 12: Kurintar - Chitwan nationalpark

Vi kör vidare till Chitwan nationalpark som är med på Unescos världsarvslista. Här bor vi på en lodge som ligger precis vid Raptiflodens strandkant. Efter lunch väntar safari på floden i traditionella båtar för att spana efter vilda djur. Vi tillbringar två nätter i nationalparken, där både kulturella upplevelser och ett spännande djurliv fyller våra dagar med oförglömliga minnen.

Dag 13: Chitwan nationalpark

Utforska Chitwan nationalpark och den omgivande byn. Dagens aktiviteter kan växla mellan allt från en utflykt till byn, en båttur eller vandring i den vackra naturen, till en jeepsafari i parken på spaning efter spännande djur som noshörning, leoparder, vilda elefanter, björnar, apor och krokodiler. Om vi har tur kan vi få en skymt av den bengaliska tigern. På kvällen får vi uppleva en Tharu, en kulturell dansshow som framförs av byborna.

Dag 14: Chitwan nationalpark – Pokhara

Vackra Pokhara väntar med en fantastisk utsikt över Himalaya! Pokhara ligger vid den tidigare handelsrutten mellan Indien och Tibet. Även idag kan man se mulåsnor frakta varor mellan avlägsna områden i Himalaya. Guiden tar med oss på en kort rundvandring, så att vi kan lära känna den här fantastiska staden lite närmare. Vi får också tips på var vi borde äta kvällens middag.

Dag 15: Pokhara

Idag går vi upp tidigt för att beundra den vackra soluppgången och utsikten från Sarangkot. Därefter följer vi med på en båttur på Phewa Lake innan vi vandrar till World Peace Pagoda. Dagen fortsätter med ett besök till ett tibetanskt flyktingläger, där vi får lära oss mer om den speciella gemenskap som finns här. Vi avslutar med ett besök på ett fotogalleri och njuter sedan av en god lokal lunch. Om du vill kan du testa paragliding på eftermiddagen.

Dag 16: Pokhara – Katmandu
Idag reser vi tillbaka till huvudstaden, Katmandu. Ägna eftermiddagen till att utforska allt som den här spännande staden har att bjuda på.
Dag 17: Katmandu
Idag avslutas turen. Avresa sker valfri tid, men glöm inte att du måste checka ut från hotellet innan kl. 12.

Bilder

Utforska Indien och Nepal. Foto: Mark Gabrenya
Utforska Indien och Nepal.
Utforska Indien och Nepal.
Utforska Indien och Nepal. Foto: Nancy Nehring
Utforska Indien och Nepal.
Utforska Indien och Nepal.
Utforska Indien och Nepal.

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål.
Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Kontakta oss

Fler upplevelseresor med National Geographic Journeys

Se andra upplevelseresor med National Geographic Journeys!

Hjärtat av Myanmar

Hjärtat av Myanmar

National Geographic upplevelseresa i Asien
12 dagar – från 24 700 kr
Det här 12-dagarsäventyret tar dig till landet med de gyllene pagoderna.

läs mer
Utforska Australien och Nya Zeeland

Utforska Australien och Nya Zeeland

National Geographic upplevelseresa i Oceanien
22 dagar – från 70 900 kr
Följ med och upplev storslagna Sydney, fashionabla Melbourne och mysiga Auckland – det här är resan med variation.

läs mer
Safari i Tanzania

Safari i Tanzania

National Geographic upplevelseresa i Afrika
7 dagar – från 29 700 kr
Det är få upplevelser som kan mäta sig med att vara ”the Big 5” på spåren.

läs mer
Upplev Japans kontraster

Upplev Japans kontraster

National Geographic upplevelseresa i Asien
12 dagar – från 46 600 kr
Det här är en fantastisk introduktion till ett land som hyllar sitt förflutna och omfamnar sin framtid.

läs mer
Wonders of Bhutan

Wonders of Bhutan

National Geographic upplevelseresa i Asien
10 dagar – från 32 900 kr
Alla med ett intresse för buddhistisk kultur kommer att fascineras av det här 10-dagarsäventyret i Bhutan.

läs mer
Explore Costa Rica

Explore Costa Rica

National Geographic upplevelseresa i Centralamerika
14 dagar – från 18 900 kr
Costa Rica är ett litet land, men det betyder inte att det råder brist på äventyr.

läs mer
Exotiska Sri Lanka

Exotiska Sri Lanka

National Geographic upplevelseresa i Asien
11 dagar – från 16 900 kr
Sri Lanka bjuder på en härlig blandning av kulturskatter, naturupplevelser, ett spännande djurliv och vackra stränder.

läs mer
Safari i Kenya och Tanzania

Safari i Kenya och Tanzania

National Geographic upplevelseresa i Afrika
13 dagar – från 53 900 kr
Det är få upplevelser som kan mäta sig med att vara ”the Big 5” på spåren.

läs mer
Mystiska Etiopien

Mystiska Etiopien

National Geographic upplevelseresa i Afrika
13 dagar – från 19 600 kr
Kulturellt sett är Etiopien unikt och kan placeras någonstans mellan Afrika och Mellanöstern.

läs mer
Utforska Thailand

Utforska Thailand

National Geographic upplevelseresa i Asien
15 dagar – från 24 500 kr
På den här 15-dagarsturen till Thailand kommer du att uppleva höjdpunkterna i det här fantastiska landet.

läs mer
Upplev färgrika Marocko

Upplev färgrika Marocko

National Geographic upplevelseresa i Afrika
15 dagar – från 21 900 kr
Det här 15-dagarsäventyret tar dig genom de mest fantastiska kulturella höjdpunkterna som Marocko har att bjuda på.

läs mer
Fascinerande Namibia

Fascinerande Namibia

National Geographic upplevelseresa i Afrika
10 dagar – från 25 200 kr
För kultur- och naturentusiaster som är ute efter en lite annorlunda upplevelse garanterar vi att Namibia är platsen att åka till.

läs mer
Södra Afrikas höjdpunkter

Södra Afrikas höjdpunkter

National Geographic upplevelseresa i Afrika
21 dagar – från 54 500 kr
Den här resan tar dig till höjdpunkterna i Sydafrika, Zimbabwe och Botswana.

läs mer
Iconic Peru

Iconic Peru

National Geographic upplevelseresa i Sydamerika
14 dagar – från 25 900 kr
Om du vill utmana dig själv genom att vandra Inkaleden eller leta efter exotiska djur i Amazonas, är den här 2-veckorsresan i Peru perfekt för dig.

läs mer
Discover Patagonia

Discover Patagonia

National Geographic upplevelseresa i Sydamerika
14 dagar – från 39 800 kr
Patagonien belönar sina besökare med en fantastisk kombination av massiva bergstoppar, välkomnande människor och fantastisk mat.

läs mer