Välj en sida

Uncover India – Delhi till Goa

Upplevelseresa i Asien

 

Uncover India – Delhi till Goa

Indien – 15 dagar

Det här är den perfekta upplevelseresan för resenärer med en liten budget,
som är ute efter en gruppresa fylld med det allra bästa Indien har att erbjuda.

Du upplever konstgjorda och naturliga underverk, och får se Indiens mest berömda städer och sevärdheter – från Taj Mahals skinande marmor till Goas vackra kust och Rajasthan med sina färgrika fort och tempel. Du kommer i kontakt med den lokala kulturen och en upplevelseresa genom det här fantastiska landet lämnar en väldigt speciell känsla. Reseguiden tar ansvar för allt det mindre roliga, som planering av när, var, hur – så att du kan passa på att njuta av allt som Indien har att bjuda på.

Resfakta

Pris: från 9 500 kr per person i dubbelrum.

Kontakta oss för priser i enkelrum.

Priset inkluderar:

 • Enkla hotell (13 nätter), nattåg (1 natt)
 • 1 frukost, 1 lunch, 2 middagar
 • Guidad tur i Taj Mahal (Agra) och Amber Fort (Jaipur)
 • Middag i öknen (Pushkar)
 • Rundvandring i Jaipur, Pushkar, Udaipur och Mumbai
 • Ett besök till Gandhi Ashram (Ahmedabad)
 • Vandring på landsbygden i Tordi Sagar
 • Soluppgång vid Savitritemplet (Pushkar)
 • All transport mellan destinationerna och till/från inkluderade aktiviteter

Priset inkluderar inte:

   • Flygresa t/r Sverige–Indien
   • Övriga måltider
   • Valfria aktiviteter
   • Visum
   • Reseförsäkring och resevaccinationer
   • Dricks till guider och chaufförer

Höjdpunkter:

    • Beundra det mäktiga Taj Mahal
    • Vandra på gator och marknader i myllrande städer
    • Njut av färgrika byar i Rajasthan
    • Låt dig omges av alla färger och den kultur som Indien bjuder på
    • Koppla av på lugna stränder i Goa

Resplan

Dag 1: Delhi

Ankomst valfri tid. Om du anländer tidigt, vandra genom hjärtat av Indiens huvudstad och utforska både det gamla och det nya Delhi. Ta tunnelbanan eller en riksha till den berömda Jama Masjid (the Great Mosque), där du kan gå till toppen av minareten och få ett fågelperspektiv över den gamla staden. Utforska Chandni Chowk, en av Indiens äldsta och mest hektiska marknader, eller ta en sväng till den färgglada kryddmarknaden – snacka om den perfekta möjligheten till att ta en häftig bild.

Glöm inte att vara tillbaka på hotellet i god tid för informationsmötet. Då kommer du att träffa din reseledare samt de andra resenärerna i gruppen.

Vi reser vidare från Delhi tidigt på morgonen under dag 2. Så om du önskar mer tid i Delhi rekommenderar vi att du har en eller två extranätter i den här häftiga staden.

Dag 2: Delhi – Agra

Vi hoppar på morgontåget till Agra, som är mest känt för det berömda Taj Mahal. Taj Mahal är ett av världens sju underverk och även en ikon för mogularkitektur. Det lät byggas av kejsare Shah Jehan som ett bevis på hans kärlek för sin fru, Mumtaz Mahal. Det här magnifika mausoleet i marmor lockar besökare från hela världen.

Valfria aktiviteter den här dagen: Baby Taj Mahal.
Besök detta mausoleum som ser ut som ett stort smyckeskrin. Det byggdes före Taj Mahal av drottning Nur Jahan till hennes far Mirzā Ghiyās Beg. Missa inte heller Agra Fort, den palatsliknande mogulfästningen som är gjord av röd sandsten och vit marmor.

Beräknad restid:
Delhi–Agra: 3 timmar (tåg)

Dag 3: Agra – Jaipur

Idag tar vi bussen (som är ett äventyr i sig själv) till Jaipur, huvudstaden i Rajasthan. Klädd i en rosa imitation av sandsten är Jaipur känt som ”the Pink City” och är en av Indiens viktigaste kulturarvsstäder. Här hittar du också Indiens näst mest besökta sevärdhet Hawa Mahal, mer känt som ”Palace of the Winds”. Ta en cykelriksha till marknaderna och er reseguide kommer att ta er med på en rundvandring. Om du inte har smakat det förut, så kan du nu njuta av lite uppfriskande masala chai (indiskt te).

Valfria aktiviteter den här dagen: Jaipur City Palace, observatoriet eller se en traditionell Bollywood-film på Indiens största biograf.

Beräknad restid:
Agra–Jaipur: 7 timmar (buss)

Dag 4: Jaipur

På morgonen tar vi en tur till Amber Fort, som är känt för sin blandning av hinduisk och muslimsk arkitektur. Eftermiddagen är fri att tillbringa som man vill.

Valfria aktiviteter den här dagen: Jaipur City Palace, observatoriet eller se en traditionell Bollywood-film på Indiens största biograf.

Dag 5: Jaipur – Tordi Sagar

Från Jaipur till Tordi Sagar kör vi fyrhjuling. Med det här färdmedlet behövs inga ordentliga vägar, utan vi kör oavsett underlag. Ta en sväng i den här lugna lilla byn, som ligger långt bort från folkmassorna och njut av den lokala gästfriheten.

Valfria aktiviteter den här dagen: jeepsafari eller kameltur till sanddynorna för att se solnedgången.

Beräknad restid:
Jaipur–Tordi Sagar: 3–4 timmar

Dag 6: Tordi Sagar – Pushkar

Upp och hoppa, idag reser vi vidare till Pushkar via Snake Mountain. I Pushkar hittar du världens enda tempel för den hinduiska guden Brahma, skaparguden. Staden är så helig att kött, ägg och alkohol inte är tillåtet. Men, de flesta resenärer känner till staden av en annan anledning: den årliga Pushkar-mässan, som är den största kamelmässan i världen.

Efter att vi har checkat in på hotellet följer vi med på en guidad rundvandring för att lära känna staden bättre.

Beräknad restid:
Tordi Sagar–Pushkar: 4 timmar

Dag 7: Pushkar

Om du är en morgonmänniska eller bara älskar fantastiska soluppgångar, får du inte gå miste om soluppgången från Savitritemplet som ligger på toppen av en kulle. Vad passar sedan bättre efter en härlig morgontur än en lång och avkopplande frukost på ett av de många caféerna? Efter frukost ligger Pushkar för dina fötter och du kan göra precis vad du önskar. Kanske gå en yogakurs, få en rogivande massage eller testa din talang i att pruta på marknaden.

På kvällen är det dags att ge sig ut i öknen på en kamelsafari. Klä dig i traditionella kläder och njut av en fantastisk måltid som tillagas av lokalbefolkningen. Finn dig tillrätta och njut av musik, dans och underhållning innan det är dags för färd tillbaka till Pushkar.

Dag 8: Pushkar – Udaipur

Vi fortsätter resan söderut mot Udaipur, som är känt för sina många sjöar och palats från Raj-eran. Den lever absolut upp till sitt rykte av att vara Indiens mest romantiska stad. Udaipur är en vacker plats att strosa runt på. Efter incheckning kan du följa med på en rundvandring för att lära känna den här fantastiska staden. Vi rekommenderar varmt att följa med på en båttur, för att se staden från sjösidan men också för att få en närmre titt på Lake Palace, som har blivit korat till Indiens mest romantiska hotell.

Beräknad restid:
Pushkar–Udaipur: 7–8 timmar

Dag 9-10: Udaipur
Det finns mycket att se och göra i Udaipur. Därför har vi lagt in lite extra tid här, så att du hinner ta del av allt som den här staden har att erbjuda. Koppla av och följ gärna med på frivilliga aktiviteter som ett besök till Monsoon Palace, en indisk matlagningskurs eller ett besök till Saheliyon-ki-Bari Garden. Om du önskar att göra något annat kan du fråga din reseledare om tips, de har många idéer kring vad man kan göra i Udaipur.
Dag 11: Udaipur – Mumbai

Idag hoppar vi på en lokalbuss till Ahmedabad för att utforska det berömda Gandhi Ashram vid Sabarmati. Därefter väntar en spännande upplevelse, nämligen nattåg till Mumbai.

Beräknad restid:
Udaipur–Mumbai: 12–14 timmar (buss + nattåg)

Dag 12: Mumbai

Vi anländer till Mumbai tidigt på morgonen, där vi börjar med en rundvandring i Colaba och Fort Area. Följ med på en guidad tur av Mumbais höjdpunkter, som Victoria Terminus Train Station (på Unescos världsarvslista), Chowpatty Beach, Marine Drive och Dhobi Ghat, det största utomhustvätteriet i Mumbai, samt många andra sevärdheter. Du kan även ta en tur till slummen, där Slumdog Millionaire spelades in.

Ta båten till Elephanta Island (också känt som Gharapuri Island eller ”the Place of Caves”). Elephanta Island är känt för sina grottempel som är utsnidade direkt i berget. På kvällen kan du besöka Chowpatty Beach eller ta en sväng till Crawford Market, en av södra Mumbais mest berömda marknader. Testa lokala delikatesser på en av de många bra restaurangerna eller ha en helkväll i det hektiska nattlivet.

Dag 13: Mumbai – Goa

På morgonen hoppar vi på flyget till Goa. Koppla av på stranden eller besök ett av de många portugisisk-byggda monumenten, vandra runt bland kyrkorna i gamla Goa (Unescos världsarvslista) och strosa runt i Panjim, staten Goas huvudstad.

Beräknad restid:
Mumbai–Goa: 1 timme

Dag 14: Goa
Njut av en fri dag och gör precis vad du önskar. Besök stränder i närheten, öva på att pruta på lokala marknader och njut av den fantastiska mat som de serverar här i södra Indien.
Dag 15: Goa

Resans sista dag är kommen och det är dags att säga hejdå till dina nya resvänner och din guide. Inte redo för hemresa? Vi hjälper dig gärna med några extra dagar i Goa, eller varför inte resa söderut till Kerala?

Bilder

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål.
Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Använd formuläret nedan eller ta kontakt med en av våra resespecialister direkt.

Vill du veta mer

Vill du veta mer om Uncover India - Delhi till Goa?

Skicka ett meddelande till oss så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Sending

Anna Dahl

Resespecialist
anna@statravel.no
Tfn: 0771 47 48 50

Synne Christensen

Resespecialist
synne@statravel.no
Tfn: 0771 47 48 50

Jenny Bjurenvall

Resespecialist
jenny@statravel.se
Tfn: 0771 47 48 50

Fler upplevelseresor i Asien

Spana in andra spännande upplevelseresor i Asien!

Thai Intro

Upplevelseresa i Asien
9 dagar – från 5 900 kr
Thai Intro är ett unikt sätt att uppleva Thailand på.

läs mer

Bali Intro

Upplevelseresa i Asien
9 dagar – från 5 900 kr
Bali Intro är det mest fantastiska sättet att uppleva Bali på.

läs mer

5 Day Surf & Stay Bali + Yoga

Upplevelseresa i Asien
5 dagar – från 3 300 kr
Önskar du dig mer inre ro och att samtidigt få en häftig surfupplevelse, men vill inte bo på de lugna yogaresorterna? Nu kan du kombinera surfcamp med dagliga yogaklasser.

läs mer

Hjärtat av Myanmar

National Geographic upplevelseresa i Asien
12 dagar – från 24 700 kr
Det här 12-dagarsäventyret tar dig till landet med de gyllene pagoderna.

läs mer

Beijing to Hong Kong on a Shoestring

Upplevelseresa i Asien
14 dagar – från 13 500 kr
Ta dig till Kina för en galet äventyrlig resa! Under 2 veckor besöker du flera stora sevärdheter och lär känna ett land du garanterat kommer sakna i många år framöver.

läs mer

Exotiska Sri Lanka

National Geographic upplevelseresa i Asien
11 dagar – från 16 900 kr
Sri Lanka bjuder på en härlig blandning av kulturskatter, naturupplevelser, ett spännande djurliv och vackra stränder.

läs mer

Utforska Indien och Nepal

National Geographic upplevelseresa i Asien
17 dagar – från 27 700 kr
Under 17 fantastiska dagar får du uppleva norra Indiens berömda Golden Triangle och lära känna hjärtat av den nepalesiska kulturen.

läs mer

Vietnam Experience

Upplevelseresa i Asien
12 dagar – från 15 500 kr
Med gyllene tempel, turkost vatten, gula risfält och färgat silke är Vietnam en explosion av färger.

läs mer

Annapurna Circuit Trek

Upplevelseresa i Asien
18 dagar – från 12 900 kr
Ett utmanande, men magiskt fjälläventyr. 13 tuffa dagar med aktiv vandring. Du vandrar genom rhododendronskogar, isolerade byar och bergsbyar.

läs mer

Kolkata to Goa by Rail

Upplevelseresa i Asien
24 dagar – från 19 500 kr
Hoppa på tåget och upplev Indien på denna upplevelseresa som tar dig från Kolkata till Goa.

läs mer

PADI Dykkurs – Thailand

Upplevelseresa i Asien
4 dagar – från 3 500 kr
Är inte livet bättre under havsytan? Här är din chans att undersöka om det stämmer.

läs mer

Bangkok to Singapore on a Shoestring

Upplevelseresa i Asien
14 dagar – från 10 400 kr
Luta dig tillbaka och njut av stränder i världsklass i södra Thailand, innan du svalkar av dig i Cameron Highlands i Malaysia.

läs mer

Vietnam on a Shoestring

Upplevelseresa i Asien
12 dagar – från 6 900 kr
Från kaotiska Ho Chi Minh City till charmiga Hoi An, kejsarstaden Hue, pulserande Hanoi och vackra Halongbukten – den här resan har något för alla.

läs mer

Sri Lanka Encompassed

Upplevelseresa i Asien
14 dagar – från 14 600 kr
För många resenärer har Sri Lanka inte funnits på kartan på länge. Men, ön är tillbaka!

läs mer