Välj en sida

Asien

Asien – mångfald och kontraster

Från härliga stränder, snötäckta berg, den mäktiga Mekongfloden, till ogenomtränglig djungel. Det asiatiska landskapet trollbinder dig med intryck du aldrig trodde du skulle få uppleva.

Även folket och de stora variationerna i kultur och religion fascinerar och imponerar. Utforska naturen med höga berg, djup djungel och en mångfald av djurliv. Smaka på matvaror du nästan inte har hört talas om, med curry, nudlar och lokala delikatesser.

Asien är en kontinent där det är prisvärt att resa runt, och kan vara allt det du vill att det ska vara.

Förenade Arabemiraten

För de flesta betyder Förenade Arabemiraten endast en stad, Dubai, med ikoniska skyskrapor, palmformade öar, gigantiska köpcenter, inomhus skidbackar och palatsliknande semester resorter.

Men utanför väntar sex andra emirat, med var sin egen karaktär och charm. Bara en timme söder om Dubai hittar du oljerika Abu Dhabi, som är landets huvudstad, och en knutpunkt för kultur, idrott och fritid.

Läs mer om Förenade Arabemiraten

Filippinerna

Ett land som definieras av sina risodlingar, storstäder, pyrande vulkande, mini-spökdjur (tarsier) håriga vattenbufflar, och ett vänligt och tillmötesgående folk.

Med mer än 7000 öar passar Filippinerna för alla strandlejon där ute, här hittar du garanterat en ö som är perfekt för just dig.

Läs mer om Filippinerna

Indien

Kaotiskt, berusande, crazy, frustrerande, vackert, skrämmande, överväldigande och fantastisk.

Indien är allt detta och mycket mer. Den mest populära rutten i Indien är ”the Golden Triangle”, här får du uppleva tre av Indiens mest besökta destinationer: Delhi, Agra och Jaipur.

Läs mer om Indien

Indonesien

Detta spännande land erbjuder några av de sista stora upplevelserna på jorden.

Sitt i dörröppningen på ett tåg som rusar fram på tvärs av Java, koppla av och njut av båtresan till Kalimantan, sitt bakpå en scooter på Flores, vandra genom vildmark du är säkert på att ingen har sett tidigare
eller utforska en eller flera av Indonesisens 17 000 öar.

Läs mer om Indonesien

Japan

Japan är olikt allt annat. Här har en unik civilisation växt fram och i dag kan du uppleva den fina kontrasten mellan det traditionella och det moderna.

Från att uppleva geishadans i Kyoto, till skönheten i en «Zen rock garden», har Japan förmågan att trollbinda den mest världsvana resenären. Vandra i de japanska alperna innan du reser söderut till korallrevet i Okinawa.

Läs mer om Japan

Kambodja

Kambodja är ett vänligt land med en oförglömlig historia.

The Killing Fields från inbördeskriget ger ett starkt intryck och måste upplevas. Att vandra genom templen i Angor Wat och få uppleva den vackra solnedgången är ett minne som bränner sig fast.

Läs mer om Kambodja

Kina

Oavsett om detta är ditt första eller tjugonde besök i Kina, så är landet så stort, varierat och i konstant utveckling att varje besök är som ett nytt äventyr.

Beijing, Shanghai och Hong Kong är moderna städer som står högst upp på besökares lista, men det är utomhusäventyren som borde stå högst upp..

Läs mer om Kina

Laos

Med sina kalkstensgrottor, täta skogar och ändlösa vattendrag är Laos ett drömresmål för backpackers som önskar resa lite utanför det vanliga i Asien.

De som vill ha en adrenalinkick kan hitta detta i underjordiska grottor, forsränning eller zipline genom djungeln. Intresserad av djurliv? Här finns några av Sydostasiens med orörda skogar och hem för några sällsynta skapelser.

Läs mer om Laos

Malaysia

Här finns exotiska stränder på Perhentian Islands, och ett unikt djurliv och fantastisk natur på Borneo.

Huvudstaden Kuala Lumpur bjuder på skyskrapor, gamla kyrkor och tempel. Du kan ta en matbit i Chinatown eller Little India och avsluta med en häftig shoppingrunda.

Läs mer om  Malaysia

Maldiverna

Maldiverna erbjuder vita drömstränder och fiskar som simmar lyckligt i det varma vattnet i Indiska Oceanen.

Maldiverna har en av de mest komplexa och levande atollstrukturerna som finns per i dag. Det finns 26 naturliga atoller, alla med olika namn och funktioner som gör att var och en av dem är extraordinära.

Läs mer om Maldiverna

Myanmar

Nu är det dags att uppleva landet med den gyllene pagoden.

Områden som tidigare varit utom räckhåll är nu tillgängliga och här har många asiatiska traditioner överlevt tidens påverkan. Inle Lake är en ikonisk destination i Myanmar, och med god anledning. Trots den ökade turistströmmen har den behållit sin lantliga autentiska charm.

Läs mer om Myanmar

Nepal

Nepal är ett land mellan Himalaya och de indiska slätterna, med snötäckta bergstoppar, sherpaer, jakar, kloster och myter om snömän.

Den delen av Himalaya som ligger i Nepal är det ofta målet för många bergsentusiaster. Några av Himalayas mest ikoniska och tillgängliga bergturer finns här, med robusta vandringsleder kommer du både till Everest och Annapurna.

Läs mer om Nepal

Singapore

Moderna Singapore är ett perfekt stopp på ett par dagar innan man reser vidare.

Shop till you drop på kända Orchard Road, besök Dolphine Lagoon och pröva den nya Singapore Flyer som ger dig utsikt över Malaysia och Indonesien..

Läs mer om Singapore

Sri Lanka

Få platser i världen kan erbjuda den resande en sådan kombination av fantastiskt landskap, orörda stränder, fängslande kulturarv och unika upplevelser på så kort tid.

Med imöteskommande människor, flockar av elefanter, fantastiska surfarplatser, berömt te och smakfull mat har Sri Lanka något för alla.

Läs mer om Sri Lanka

Thailand

Landet har ett överflöd av öar och vackra stränder som bl.a. Koh Samui, Phuket, Krabi, Ko Phi Phi, Koh Lanta och Koh Phangan, som är känd för sina fullmånefester.

I norra Thailand kan du utforska den tropiska djungeln och besöka staden Chiang Mai. Här uppe finns också ”The Golden Triangle” där Thailand, Laos och Myanmar gränsar till varandra.

Läs mer om Thailand

Vietnam

Från magiska Ho Chi Minh stad till vackra stränder i Mui Ne är Vietnam ett land med stor variation.

Förutom natur och kultur kan du testa vindsurfing, kajaking, vattenskidor eller bara koppla av på stranden. Res och upplev den vackra kusten upp till storstaden Hanoi och ta dig ut till Halong Bay där du kan segla och bo i bambustugor.

Läs mer om Vietnam

Upplevelseresor i Asien

Här följer några förslag till olika Upplevelseresor i Asien som kan ge dig idéer och inspiration. Om inget av förslagen tilltalar dig – kontakta oss, så kan vi skräddarsy din drömresa.

Hjärtat av Myanmar

National Geographic upplevelseresa i Asien
12 dagar – Pris: från 24 700 kr
Det här 12-dagarsäventyret tar dig till landet med de gyllene pagoderna.

läs mer

Exotiska Sri Lanka

National Geographic upplevelseresa i Asien
11 dagar – Pris: från 16 900 kr
Sri Lanka bjuder på en härlig blandning av kulturskatter, naturupplevelser, ett spännande djurliv och vackra stränder.

läs mer

Vietnam Experience

Upplevelsesresa i Asien
12 dagar – från 12 900 kr
Med gyllene tempel, turkost vatten, gula risfält och färgat silke är Vietnam en explosion av färger.

läs mer

Annapurna Circuit Trek

Upplevelsesresa i Asien
18 dagar – från 11 200 kr
Ett utmanande, men magiskt fjälläventyr. 13 tuffa dagar med aktiv vandring. Du vandrar genom rhododendronskogar, isolerade byar och bergsbyar.

läs mer

Kolkata to Goa by Rail

Upplevelsesresa i Asien
24 dagar – från 19 100 kr
Hoppa på tåget och upplev Indien på denna upplevelserresa som tar dig från Kolkata till Goa.

läs mer

PADI Dykkurs – Thailand

Upplevelsesresa i Asien
4 dagar – från 3 295 kr
Är inte livet bättre under havsytan? Här är din chans att undersöka om det stämmer.

läs mer

Bangkok to Singapore on a Shoestring

Upplevelsesresa i Asien
14 dagar – från 8 465 kr
Luta dig tillbaka och njut av stränder i världsklass i södra Thailand, innan du svalkar av dig i Cameron Highlands i Malaysia.

läs mer

Manila to Boracay on a Shoestring

Upplevelsesresa i Asien
10 dagar – från 8 995 kr
Välj något annorlunda nästa gång du ska ut på äventyr. Väldigt annorlunda! De här 10 dagarna på norra Filippinerna kommer att ge dig upplevelser för livet.

läs mer

Vietnam on a Shoestring

Upplevelsesresa i Asien
12 dagar – från 6 850 kr
Från kaotiska Ho Chi Minh City till charmiga Hoi An, kejsarstaden Hue, pulserande Hanoi och vackra Halongbukten, den här resan har något för alla.

läs mer

Cultural Sri Lanka

Upplevelsesresa i Asien
14 dagar – från 9 000 kr
För de flesta resenärer har Sri Lanka varit utanför kartan allt för länge. Men, ön är tillbaka!

läs mer

Everest Base Camp Trek

Upplevelsesresa i Asien
15 dagar – från 10 900 kr
Everest är mer än ett berg och vandringen till Base Camp är mer än en vanlig fjällvandring. Du kommer att följa en led som många kallar ”stegen till himlen”.

läs mer

Thai Island Hopping Adventure

Upplevelsesresa i Asien
14 dagar – från 4 595 kr
Fördjupa dig i Bangkoks livsstill och upptäck fantastiska stränder på denna 14-dagars upplevelseresa, som kommer att ge dig många härliga minnen.

läs mer

Bangkok to Kuta on a Shoestring

Upplevelsesresa i Asien
28 dagar – från 19 500 kr
Ät risnudlar under gatlyktorna i Bangkok och vandra runt bland risfälten och templen på Java – det här episka äventyret täcker bland det bästa Sydostasien har att erbjuda.

läs mer

Crater Lake & Mount Bromo Adventure

Upplevelsesresa i Asien
3 dagar – från 4 370 kr
Om du har begränsat med tid och önskar att uppleva de spektakulära vulkanerna på Javas östra sida, är denna upplevelseresa på tre dagar något för dig.

läs mer

Cambodia & Vietnam on a Shoestring

Upplevelsesresa i Asien
20 dagar – från 10 775 kr
Börja resan i Thailands huvudstad Bangkok, en stad som aldrig sover, och avsluta i Vietnam på Hanois livliga gator.

läs mer

Cambodia on a Shoestring

Upplevelsesresa i Asien
10 dagar – från 5 385 kr
Beundra Angkor Wats ruiner och det klara, turkosa vattnet i Sihanoukville. Njut av skatterna som Kambodja erbjuder på denna 10-dagarsresa från Thailand via Kambodja till Vietnam.

läs mer

Rajasthan and Varanasi on a Shoestring

Upplevelsesresa i Asien
20 dagar – från 9000 kr
Upplev charmen och mystiken som det här fantastiska landet har att erbjuda. Från monumenten i Delhi till färgsprakande platser i Rajasthan – upplev det bästa av norra Indien på 3 veckor.

läs mer

Hong Kong till Beijing

Upplevelsesresa i Asien
15 dagar – från 12 200 kr
Kina bjuder på ett brett spektrum av historiska sevärdheter, naturliga underverk, städer utöver det vanliga, fantastiska människor och urbana upplevelser som ingen resenär kan motstå.

läs mer

Golden Triangle

Upplevelsesresa i Asien
8 dagar – från 4 615 kr
Det här är en resa för dig med begränsad tid, men som ändå vill uppleva det bästa som det här fantastiska landet har att erbjuda.

läs mer

Japan Unrivalled

Upplevelseresa i Asien
13 dagar – från 36 600 kr
Säg ”konnichiwa” till sushins, samurajernas och sakéns hemland. Det här är vår nya sinnliga destination… fantastiska Japan!

läs mer

Delhi to Kathmandu Adventure

Upplevelsesresa i Asien
15 dagar – från 7 310 kr
Indien och Nepal är två länder som man bara måste uppleva och denna fartfyllda 15-dagarstur gör att du lever varje dag till fullo.

läs mer

Indochina Discovery

Upplevelsesresa i Asien
30 dagar – från 16 550 kr
Upptäck Indokinas hjärta och själ på den här resan genom fyra olika länder. Upplev Halongbukten med båt och cykla genom Vang Vieng.

läs mer

Busspass i Asien

Hop-on Hop-off busspass inkluderar transport och några gånger enstaka aktiviteter. Busspassen ger dig ofta rabatt på hostels och upplevelser och har för det mesta dagliga avgångar.

Rajasthan Ways

Busspass i Asien
17 dagar – från 5 200 kr
Här kommer du att få uppleva välkända platser som Taj Mahal, Jaipur och Jodhpur, men i ditt eget tempo.

läs mer

Spicy Ways

Busspass i Asien
38 dagar – från 15 500 kr
Här får du uppleva höjdpunkterna i norra Thailand, Laos och Kambodja samt längs med Vietnams östkust.

läs mer

Satay Ways

Busspass i Asien
20 dagar – från 7 150 kr
Vill du uppleva södra Thailand, Malaysia och Singapore, men i ditt eget tempo?

läs mer

Complete Thailand Ways

Busspass i Asien
20 dagar – från 6 450 kr
Upplev Bangkok, Chiang Mai, sväva över trädtopparna på Koh Phangan och njut av strandlivet på tre olika öar.

läs mer

Ro Ruea Ways

Busspass i Asien
24 dagar – från 8 390 kr
Här får du det besta av Thailand och Laos, som Luang Prabang, Vientiane, Bangkok, Koh Tao och Phuket, samt många andra roliga destinationer.

läs mer

Babu Ways

Busspass i Asien
20 dagar – från 6 490 kr
Res från Kathmandu i Nepal till Delhi i Indien. Det kommer att bli en episk resa.

läs mer

Buddha Bamba Ways

Busspass i Asien
39 dagar – från 15 400 kr
Vill du fördjupa dig i Sydostasien? Här upplever du mycket av vad Thailand, Laos, Vietnam och Kambodja har att bjuda på.

läs mer

Full Myanmar Ways

Busspass i Asien
8 dagar – från 2 290 kr
Detta busspasset tar dig till Inle Lake, Bagan, Mandalay och Yangon.

läs mer

Thailand Koh Ways

Busspass i Asien
14 dagar – från 4 290 kr
Detta busspasset tar dig till Koh Tao, Koh Phangan, Krabi, Koh Phi Phi och Phuket.

läs mer

Kolla in vår Asien-katalog

 PDF-fil, 49 mb.
 Språk: Engelska

Öppna/ladda ner katalogen

 PDF-fil, 49 mb.
 Språk: Engelska

Öppna/ladda hem katalogen

Få hjälp med resan


Våra resespecialister hjälper gärna till med inspiration, goda råd och planering av en resa utifrån dina önskemål. Vi tror att personlig rådgivning och att dela erfarenheter är nyckeln till att hitta resan som passar dig perfekt.

Använd formuläret nedan eller ta kontakt med en av våra resespecialister direkt.

Vill du veta mer

Vill du veta mer om Asien?

Skicka ett meddelande till oss så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Sending

Johanna Grahn

Resespecialist
johanna@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Rod Ferguson

Resespecialist
rod@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Andrew Gillard

Resespecialist
andrew@statravel.se
Tlf. 0771 47 48 50

Nyhetsbrev från STA Travel

Bli den första som får inspirerande restips och de bästa erbjudandena från hela världen.

close-link